We are coming soon!

40%

We'll notify you when the site is live:

Maintenance Mode is a free coming soon/under construction blogger template from NewBloggerThemes.com. Maintenance Mode blogger template has jQuery countdown timer, progress bar, tabbed view section, email subscription box and twitter follow and share buttons. You can go to Edit HTML replace this with your own words. For more free blogger templates, visit NewBloggerThemes.com.
Copyright © Banyak Cakap Chronicle | Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
Design by ThemeFuse | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com

Blogwalking

Arkib Blog

Dikuasakan oleh Blogger.

Stay Connected

Label

2011 2012 wayang 2013 2014 2015 advertising asap putih astro astro intertaiment sdn bhd australia bahagia bahdikelantan banjir banjir besar kelantan barang barang naik barangan beratur berenang berhati-hati boboi book buang masa Buat duit buatan jepun Bulan Ramadhan Bulan Ramadhan 2011 bulan ramadhan 2013 Bulan Syawal buy card credit cenderahati cerita wayang cikwie comic cs1 cs2 cs3 cs4 cs5 cs6 dadah Definisi puasa demam denggi derma dermawan sedekah design direct sale Doa Dosa download Duit raya duit syiling duit syiling baru 2011 duit syiling baru ringan en.savefrom.net facebook Festival Teater perak 2013 finding content free Gaza gelanggang tuk wali Gelanggang tuk wali 2013 Ghost rider google google search gugusan manjoi guitar Gula hack halal haram hari raya aidilfitri harith iskandar idea Info internet ipoh istana budaya jabatan kesihatan japan Jenayah Siber jentik-jentik JKKN perak jozan jualan langsung kad raya kampung kedai Kena tipu kerbersihan keylogger komisyen Kuih Raya label Laman web palsu loteri LYNAS malaysia mangga manjoi mastercard melayu menyamar misi MisiKelantan mode merapu money scam mudah.com musim Negatif oder office online otak paypal peminta sedekah pengemis penipuan penyakit perak photoshop pilihan raya playmoya Politik Posa pray for gaza prayforkelantan protect computer Puasa que rare earths Ratna Kadhal Raya raya 2011 raya 2012 raya 2013 refresh kepala rekabentuk review sabar saleman screen shot search techhiques search tool Seronok sharing shipping shoping sintetik Spirit of vegeance story superb66 superbsixtysix surat khabar tahun melawat perak 2012 Tahun melawat perak 2013 Teater tenggelam Tepung The Lanthamide concentrates rare earths Tips toksik trademark tutorial upload Utusan malaysia vector visa Wayang web web overview wie windows 8 youtube

Money Convert

Sumbangan

Saja je saya nak mintak derma, takde ape2 pon (direct laa mintak anda!)Duit saya dpt nieh saya enjoi! betoi tuh. anda tolong saya, saya mungkin tolong anda
Terdapat ralat dalam alat ini

Twitter Update

Mengenai Saya

Foto saya

hi nama saya mohd shukri bin mat doa, dan mereka mengenali saya dengan nama wie atau cikwie

Masa itu Cakap

Orang Asing

Jumaat, 12 Ogos 2011

BAHASA MURAH FACEBOOK

alkisah nya hmm semakin takut aku skrang bermain facebook... sbb? biasalakan ramai org sume nye nak dia OVERTHETOP. ta pe laa kalo guna bahasa yg bagus dan bijak ok gak.. yang menjadi kebingunganya,. ramai remaja *mean dak2 skolah.. memang tak patut guna ayat2 yang rsa ta patut guna,,

aduyai... pelik gak.. kadang2 aku bace je ape yg di tulis kat wall sume ne na kasi tau.. *ahahhaha yg aku tulis blog nih wat pe.. nak kasi tau gak (aku pon sama cam org len jugak) tableh nak cakap.. khusus untk org yg ta sepatutnya cakap nak  contoh2 ayat... bayangkan budak skolah da cakap "**** the f word... S**T.. dan seangkatan dengannye.. rasanya derang nye english pon terabur nak tulis bahasa english.. konon standard laa kot..
ape laa !!...bulan posa beb.. nak main facebook pon rasa da terbatal pose aku... bab bace wall org..
APE KO SUSAH? persoalan yg timbul bila aku akan bertanya!!.. alahai.. kadang2 org besar cam kite nieh laa yg guide diorang main fbook.. kadang2 bnyk kebaikan.. kadang2 bnyk keburukannya..

jadi yang nak di nyatakan disini.. jangan laa guna bahasa sampah... nampak sangat laa MURAHNYA!!!... lagi2 perempuan.. entah di malaysia nieh takde yg sopan kot yang bermain facebook.. hmmm rasa better lagi myspace.. huhuhuh
wooot len kali laa kalo nak kawan dalam facebook tuh biar kawan2 or mana yg kenai je approve.. sume nye nak ramai.. ahahah.. tuh la pasai...

alahai aku pon sama.. hmm tapi buat masa nieh kat wall aku takde nye aku tulis sumpah seranah marah... dan ape2 pon HOPELY takde la kot.. hmm.. kepada yang rasa bahasa yang korang tulis TUH MURAH? macam ada harga lak pulak


aku rasa ada juga org pernah tulis sbb kes macam nih..  hmm or myb dlm pemikiran aku.. kadang2 diam lebih baik dari bercakap

lain kali kalo nak maki org kat facebook biar laa bahasa melayu... baru laa  kemunculan ayat ini  "KO TAK PAHAM BAHASA KE?" "FUCK OFF "......

p/s : cikwie.blogspot.com : andai kata bahasa aku tuh murah sila kasi tau aku bimbinglah aku! hhehehhe

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Thank You For Your Comments Feel Free To visit Again~

Ask me!

Answer Questions

Pengikut